Eindejaarssluiting 2022

Eindejaarssluiting 2022

22 december 2022

Van vrijdag 24 december 2022 tot maandag 2 januari 2023 is de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam gesloten en niet bereikbaar. Het kantoor is dicht en de teamcoaches Advieslijn Woonoverlast Rotterdam en Buurtbemiddeling zijn in die periode vrij.

Heeft u vragen? Bel/mail/WhatsApp ons in de tweede helft van week 1 in het nieuwe jaar. Dat geeft ons even tijd in 2023 om gericht weer op te starten en iedereen met nieuwe energie snel en goed van dienst te zijn.

Voor nu: vooral warme, verbindende weken gewenst!

Wist u dat…

één op de vijf mensen wel eens ruzìe heeft gehad met de buren en dat de meeste ruzies ontstaan over geluidsoverlast? In 2018 waren er 17.000 meldingen van burenruzies, 2000 meer dat het jaar daarvoor. Circa 84% houdt de buren verantwoordelijkheid voor de ruzie, zo’n 9 procent vindt dat beiden een aandeel hebben en ongeveer 1 procent legt de schuld bij zichzelf.

 

Bron: Aedes, EenVandaag, RIC, CCV

 

Tip van de maand

Sinds de Covid19-maatregelen zijn wij allemaal veel meer aan huis gebonden. Achter elke voordeur is de Corona-crisis voelbaar, het raakt ons allemaal.

‘Mijn buurman is, sinds hij meer thuis is, elke dag aan het boren en timmeren. Wij moeten de kinderen helpen met hun schoolwerk en ook tussendoor thuis werken. Dit is niet te doen!’

‘Na mijn zware nachtdienst in het verpleeghuis kom ik doodmoe thuis en ga ik direct naar bed. Van slapen komt het niet, want de kinderen van de bovenburen rennen de hele dag heen en weer, spelen met een bal of gooien dingen op de grond. Ik begrijp dat zij hun energie kwijt moeten, maar ik heb mijn rust echt nodig!’

Situaties waarin de gemoederen hoog op kunnen lopen. Probeer het uit te praten met elkaar op een rustig moment. Heb begrip voor elkaars situatie en probeer afspraken te maken die voor u beiden uitvoerbaar zijn. Juist nu komt het er op aan om er samen uit te komen!